viernes, 08 de agosto de 2014

RTVV, més necessària que mai


Aquest estiu, la nostra terra ha viscut un any nefast en matèria d'incendis forestals: Vall d'Uixó, Gilet, Cullera, Torrent i una llarga llista més. Tal volta, les retallades en prevenció i extinció d'incendis que ha realitzat la Generalitat Valenciana tinguen alguna cosa a veure, no ho sé. En qualsevol cas, la manca d'una televisió autonòmica pròpia ha impedit que els valencians estigam informats com cal d'aquestes tragèdies naturals que ens afecten de manera tan directa. Aquest és, per posar sols un exemple, una funció social que hauria d'acomplir RTVV i que a dia de hui, per desgràcia, no acompleix.

En efecte, fa uns mesos es va escriure una de les pàgines més negres de la història recent del País Valencià: el tancament de la ràdio-televisió valenciana. Hi hauran molts que justificaran el tancament dient que ja no tenia audiència, que estava totalment manipulada i que prescindint d'ella ens estalviem un bon grapat de milions. Jo pense just el contrari, per començar, perquè en un moment de crisi com aquest, RTVV és més necessària que mai com a motor generador d'indústria visual i teixit industrial valencià.

A més a més, aquesta necessària RTVV ha de ser una garantia democràtica per a la societat, actuant des de la pluralitat i la independència, cosa que no ocorria als últims anys a causa de la manipulació a la que era sotmesa PP i que en bona mesura explica perquè una televisió que comptava amb més d'un 20% d'audiència en 1995, en 2013 no superava el 4%.

No obstant això, sembla que els valencians no haurem d'esperar massa per poder gaudir d'una nova televisió pròpia. El 9 d'octubre de 2015, un govern valencià d'esquerres amb Ximo Puig al capdavant, farà possible que tornem a tindre una ràdio-televisió pública en la nostra llengua, de qualitat, plural, independent i sostenible, amb la que pugam estar ben assabentats de com evoluciona algun incendi en el nostre territori, de l'actualitat política més propera o de les nostres festes.

Manel Ballester López, Secretari de Comunicació de Joves Socialistes de ValènciaCercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Alicia EsteveAlicia Esteve
Borja SanjuanBorja Sanjuan
Carlos ManzanaCarlos Manzana
Consell de la Joventut ValènciaConsell de la Joventut València
Facebook de JSPV-València ciutatFacebook de JSPV-València ciutat
Institut Jove-ValenciaInstitut Jove-Valencia
Javier JimenezJavier Jimenez
Joves Socialistes del País ValenciàJoves Socialistes del País Valencià
Mar MarínMar Marín
Sergio RamisSergio Ramis
Twitter JSPV-ValènciaTwitter JSPV-València
Youtube de Joves Socialistes de València-ciutat Youtube de Joves Socialistes de València-ciutat