SANITAT I SALUT
jueves, 24 de mayo de 2018

Més de 3.300 alumnes participen al taller “Clickeando”

En total, s'han realitzat 127 tallers sobre l'ús de les tecnologies de la informació, dirigits a estudiants de segon cicle de Primària i d'ESO

Un total de 3.318 alumnes i alumnes de 5é i 6é d'Educació Primària i de 1er i 2n de l'ESO han participat en el taller «Clickeando», per al bon ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC). La iniciativa, en la qual han pres part 45 centres educatius de la ciutat, ha estat organitzada en el marc del Pla Municipal de Drogodependències (PMD/UPCCA-València) de la Regidoria de Sanitat i Salut.

En conjunt, s'han realitzat 127 sessions d'estos tallers específics, tots ells pensats per a reflexionar i orientar a l'alumnat adolescent sobre l'ús que fan de les nombroses tecnologies que existeixen en l’actualitat, i que utilitzen de manera quotidiana. De fet, el taller es va posar en marxa en resposta a la demanda que van realitzar els mateixos centres educatius de la ciutat.

Tal com s'assenyala des dels centres escolars, la realitat virtual, progressivament ha anat ocupant més parcel·les en la vida dels escolars, interferint en el seu rendiment acadèmic, i en les seues relacions familiars i d'amistat. La regidora de Sanitat i Salut, Maite Girau, ha manifestat que el taller «Clickeando» «pretén aprofundir en l'ús de les TIC que actualment fan les xiquetes i xiquets i joves, i en els possibles problemes derivats de la inadequada o mala utilització d'estes». En els últims anys s'ha registrat un augment de la demanda dels centres per a disposar d'este programa.

Cada classe participant realitza un taller de dues hores de durada, en el qual es reflexiona amb sobre qüestiones com els avantatges de les tecnologies, els inconvenients de les tecnologies, l'ús i l'abús (com s'arriba a l'addicció), el ‘ciberassetjament’ (assetjament i maltractament en la xarxa), grooming, i sexting. En cada curs escolar s'actualitzen els continguts per tal d’adaptar-se als nous reptes que sorgeixen en este terreny en contínua transformació.

El personal que imparteix els tallers ofereix recomanacions a l'alumnat sobre l'ús de xarxes socials, indicacions concretes per a mantenir la privadesa, consells pel que fa a les fotos que es pugen a la xarxa i les seues conseqüències, afecció de les addiccions al rendiment escolar i la importància d'una correcta higiene del somni, entre unes altres.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Alicia EsteveAlicia Esteve
Borja SanjuanBorja Sanjuan
Carlos ManzanaCarlos Manzana
Consell de la Joventut ValènciaConsell de la Joventut València
Facebook de JSPV-València ciutatFacebook de JSPV-València ciutat
Institut Jove-ValenciaInstitut Jove-Valencia
Javier JimenezJavier Jimenez
Joves Socialistes del País ValenciàJoves Socialistes del País Valencià
Mar MarínMar Marín
Sergio RamisSergio Ramis
Twitter JSPV-ValènciaTwitter JSPV-València
Youtube de Joves Socialistes de València-ciutat Youtube de Joves Socialistes de València-ciutat