URBANISME
lunes, 02 de octubre de 2017

L'Ajuntament selecciona els primers 24 projectes de l’estratègia de desenvolupament urbà sostenible del Cabanyal

El pressupost per 2017 ascendeix a 3.976.000 euros, del total de 30 milions cofinançats al 50% entre l’Ajuntament i la UE.

L'Ajuntament ha seleccionat els primers projectes a escometre al barri del Cabanyal-Canyamelar dins de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI) que suposa una inversió total de 30 milions d'euros fins a l'any 2020, cofinançats al 50% entre l’Ajuntament i la Unió Europea a través dels fons FEDER. Són les primeres 24 operacions d'un total de 47, de les quals 39 està previst que arranquen en este any 2017 que el pressupost de l’EDUSI ascendeix a 3.976.000 euros. En relació al mateix assumpte, hui ha començat a ser operativa la pàgina web de l’EDUSI, dissenyada per tècnics municipals, en les quals s'ofereix àmplia informació sobre esta estratègia que, juntament amb altres iniciatives, persegueix millorar la vida del veïnat del Cabanyal-Canyamelar després de la derogació per part del Govern de la Nau dels plans urbanístics que suposaven la pràctica desaparició del barri.

Altres quatre operacions queden pendents d'aprovació a l'espera de la conclusió de la seua tramitació, però la seua selecció i posada en marxa està prevista per als propers dies. Les ja seleccionades sumen una inversió en el Cabanyal-Canyamelar de més de dos milions d'euros, dels quals el major import correspon a l'operació relativa a la millora energètica de la Llotja de Pescadors, amb un total de 900.000 euros. També el Mercat del Grau és objecte d'una altra de les operacions d'este programa de finançament conjunt Ajuntament –Unió Europea. En este cas el pressupost ascendeix a 169.000 euros.

Igualment destaca la creació d'una Oficina d'Orientació i Informació a Famílies en Situació de Vulnerabilitat per afavorir la regeneració del teixit social d'una zona urbana de la ciutat de València amb alta problemàtica social associada a un entorn desfavorit. En este cas el pressupost contemplat per a l'exercici 2017 ascendeix a 344.500 euros, d'un import total d'1.380.600 euros per al projecte. Per a la redacció del projecte de rehabilitació de la Casa dels Bous es consignen 90.000 euros en una primera anualitat, i per a la redacció del projecte d'espai verd esportiu El Clot, 70.000 euros.

El pressupost d'estes operacions va des dels 2.500 euros en algunes relacionades amb la formació digital dels veïns o la introducció dels comerciants en el denominat comerç obert, fins a una altra relacionada amb l'administració electrònica (21.000 euros), disseny d'identitat comercial (35.000 euros), redacció del projecte d'un Centre de dia per a Majors (49.000); accés universal a les tecnologies (30.000), etcètera.

L'Estratègia DUSI inclou àrees temàtiques tan diverses com a Accés universal a les TIC en condicions d'igualtat i eliminació de la bretxa digital; Mobilitat Urbana Sostenible: Reducció d'emissions de CO2 prioritzant el tràfic intermodal per als vianants, ciclista i de transport públic; Millora de l'eficàcia energètica i augment de les energies renovables: Intervenció en l'edificació de l'Àrea; Protecció, foment i desenvolupament del patrimoni cultural del Cabanyal-Canyamelar-Cap de França; Millora i rehabilitació del medi ambient urbà; Regeneració física, econòmica i social de l'entorn urbà més degradat del barri; Regeneració física i social del barri mitjançant programes de rehabilitació, reconstrucció i accés a l'habitatge; Revitalització del barri mitjançant infraestructures i programes culturals; Millora de l’ocupació i de la integració sociolaboral. Suport a l’empreniment i a la creació d'ocupació; Foment de la reactivació comercial; i Suport integral a les famílies: Inclusió i prevenció comunitària des de la perspectiva de gènere.

LA WEB D’EDUSI

Per a tindre un major accés a tota la informació relacionada amb esta estratègia de desenvolupament urbà pel Cabanyal-Canyamelar, des de hui pot accedir-se a la pàgina web pròpia de l’EDUSI http://www.valencia.es/edusi3c/va (“EDUSI. Una manera de fer Europa”), enllaçant des de la pròpia pàgina web de l'Ajuntament de València.

Els ciutadans i ciutadanes que ho desitgen podran trobar en ella una breu presentació així com major informació sobre les expressions d'interès de cadascun dels projectes, àrees temàtiques, documents, actes i notícies relacionats amb esta ambiciosa iniciativa recolzada i finançada des d'Europa.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Alicia EsteveAlicia Esteve
Borja SanjuanBorja Sanjuan
Carlos ManzanaCarlos Manzana
Consell de la Joventut ValènciaConsell de la Joventut València
Facebook de JSPV-València ciutatFacebook de JSPV-València ciutat
Institut Jove-ValenciaInstitut Jove-Valencia
Javier JimenezJavier Jimenez
Joves Socialistes del País ValenciàJoves Socialistes del País Valencià
Mar MarínMar Marín
Sergio RamisSergio Ramis
Twitter JSPV-ValènciaTwitter JSPV-València
Youtube de Joves Socialistes de València-ciutat Youtube de Joves Socialistes de València-ciutat