CICLE INTEGRAL DE L'AIGUA
martes, 03 de octubre de 2017

L’Ajuntament i EMIVASA renoven el sistema contra incendis de la Devesa del Saler

Sarrià destaca que la nova canonada i els 12 hidrants milloraran l’abastiment d’aigua del sistema que protegix el Parc Natural

Tècnics de l’Ajuntament de València i de l’empresa Emivasa han iniciat els treballs de renovació de la canonada de 400 mil·límetres de diàmetre que circula per la Devesa del Saler. Així ho ha donat a conéixer hui el regidor del Cicle Integral de l’Aigua, Vicent Sarrià, que ha explicat que l’objectiu d’esta col·laboració és la millora de l’abastiment d’aigua del sistema contra incendis que protegix el Parc Natural.

Emivasa té previst instal·lar una nova canonada de fosa de 400 mil·límetres de diàmetre, al llarg de 4,1 quilòmetres del vial central existent, amb la qual cosa no s’afectarà la zona d’arbratge. Complementàriament, s’instal·laran 12 nous hidrants que se sumaran al sistema actual, que permetrà reforçar el sistema contra incendis del Parc Natural.

Segons ha explicat el delegat, esta nova fase del projecte es prolongarà fins a desembre, moment en què els tècnics d’Emivasa i de l’Ajuntament procediran a executar els dos primers trams dels cinc previstos a l’interior del parc. Prèviament, i en coordinació amb el Servici Devesa-Albufera, es realitzarà el desbrossament a la zona on està previst iniciar les obres i la realització de l’excavació.

Esta actuació programada pertany al projecte de desdoblament de la canonada actual, localitzada entre Pinedo i el Perellonet. “Amb esta nova canonada milloraran les prestacions de la instal·lació, a més d’evitar les pèrdues d’aigua que s’han produït en els últims anys en este entorn natural tan sensible”, ha explicat Vicent Sarrià.

PROTECCIÓ MEDIAMBIENTAL

El regidor Sarrià ha assegurat que l’execució d’este projecte “millorarà les prestacions d’esta canonada arterial; a més, garantirà l’abastiment als hidrants del Parc de forma continuada”. A més, al llarg del període de treball, “el subministrament d’aigua estarà en servici sense registrar cap afecció. Una vegada finalitzats, l’actual xarxa de hidrants es desconnectarà de l’antiga canonada i es connectarà a la nova”, ha afirmat.

En este context, i amb l’objectiu de donar informació a la ciutadania sobre els treballs que es duran a terme al llarg dels pròxims mesos a la Devesa, l’empresa Emivasa ha instal·lat cartells informatius sobre l’actuació, realitzats en fusta per a minimitzar l’impacte ambiental. Els cartells mostren el títol: “Ampliació i millora del sistema contra incendis del Parc de la Devesa”.

COORDINACIÓ DEL PROJECTE DE LA DEVESA

Per a garantir el desenvolupament del projecte de modernització d’acord amb les exigències d’este espai protegit i, sobretot, aconseguir la coordinació de totes les institucions i administracions amb competències, des d’Emivasa s’han dut a terme els tràmits següents al llarg dels últims mesos:

- 10-7-2014. Presentació en la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient del document ambiental d’inici.

- 23-1-2015. Notificació de la resolució de no-sotmetiment al procediment d’avaluació d’impacte ambiental.

- 1-4-2015. Sol·licitud a bombers perquè indiquen la necessitat de nous hidrants, al qual contesten amb el seu informe núm. 5/2015-H, en què s’indica la necessitat d’instal·lar 12 nous hidrantes al llarg de la traça del desdoblament.

- 5-8-2016. Aprovació per part de l’Ajuntament de València del projecte “Desdoblament canonada xarxa arterial entre Pinedo i el Perellonet (València). Tram Plexi-Devesa”.

- 23-5-2017. Autorització del Servici a la Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat per a autorització d’obres en el tram de Plexi.

- 26-5-2017. Autorització d’ocupació de forest d’utilitat pública per part de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

- 8-6-2017. Informe favorable del Servici Devesa-Albufera de l’Ajuntament de València al pla de vigilància ambiental.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Alicia EsteveAlicia Esteve
Borja SanjuanBorja Sanjuan
Carlos ManzanaCarlos Manzana
Consell de la Joventut ValènciaConsell de la Joventut València
Facebook de JSPV-València ciutatFacebook de JSPV-València ciutat
Institut Jove-ValenciaInstitut Jove-Valencia
Javier JimenezJavier Jimenez
Joves Socialistes del País ValenciàJoves Socialistes del País Valencià
Mar MarínMar Marín
Sergio RamisSergio Ramis
Twitter JSPV-ValènciaTwitter JSPV-València
Youtube de Joves Socialistes de València-ciutat Youtube de Joves Socialistes de València-ciutat