lunes, 02 de junio de 2014

Joves Socialistes de València participa en la Trobada d'Escoles en Valencià 2014

L'esdeveniment, que per primera vegada es va celebrar en ple cor de la ciutat, en el districte de Ciutat Vella, va comptar amb una assistència massiva de més de 25.000 persones. Un contacontes sobre diversitat familiar i un taller de dibuix van ser les activitats realitzades per l'organització juvenil socialista.

El passat 1 de juny, la ciutat de València va viure la festa d'Escola Valenciana, la Trobada d'Escoles en Valencià, celebrada per primera vegada en el districte de Ciutat Vella, amb una cercavila amb començament en les Torres de Serrans i finalització en les Torres de Quart, i uns posteriors tallers i activitats per als més menuts que van plenar de gom a gom el carrer de Guillem de Castro. Enguany, Joves Socialistes de València va participar activament, tant en la cercavila, com sobretot en les activitats posteriors amb els xiquets.

Un contacontes sobre diversitat familiar, per tal d'explicar als xiquets i xiquetes que existeixen més models de família a més dels formats per un pare i una mare, junt a un taller de dibuix, van ser les activitats que l'organització juvenil socialista va proposar, les quals van comptar amb una molt bona acollida, tant per banda dels més menuts, com dels pares i mares que els acompanyaven.

Així, Joves Socialistes es va voler implicar amb força en aquest esdeveniment que considera tant important, entenent-lo com a paradigma de defensa dels drets lingüístics de tots els valencians, del mateix mode que recorden que va ser un govern socialista qui va aprovar, fa 30 anys, la Llei d'Ús i Ensenyament, obrint les portes del valencià a l'ensenyament primari i secundari i donant l'oportunitat de que fos llengua vehicular.

En aquest sentit, Manel Ballester, Secretari de Comunicació de l'organització juvenil, apuntà que “ens sentim satisfets per poder aportar el nostre gra d'arena a una trobada que reivindica l'ús social i educatiu de la llengua front a les polítiques regressives del Partit Popular”, afegint que “hui per hui, la situació de l'ensenyament en valencià no és la millor possible, donades les retallades de la Generalitat, i per això des de Joves Socialistes seguirem lluitant per tal que tots els valencians el coneguen i tinguen el dret d'emprar-lo, i acabar d'una vegada per totes amb aquesta discriminació històrica”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Alicia EsteveAlicia Esteve
Borja SanjuanBorja Sanjuan
Carlos ManzanaCarlos Manzana
Consell de la Joventut ValènciaConsell de la Joventut València
Facebook de JSPV-València ciutatFacebook de JSPV-València ciutat
Institut Jove-ValenciaInstitut Jove-Valencia
Javier JimenezJavier Jimenez
Joves Socialistes del País ValenciàJoves Socialistes del País Valencià
Mar MarínMar Marín
Sergio RamisSergio Ramis
Twitter JSPV-ValènciaTwitter JSPV-València
Youtube de Joves Socialistes de València-ciutat Youtube de Joves Socialistes de València-ciutat