PERSONES MAJORS
lunes, 18 de junio de 2018

El concurs de relats i cartells del Dia Mundial Contra el Maltractament a les Persones Majors ja té guanyadors

Sandra Gómez ha subratllat la voluntat del Consistori de combatre l'abús des de l'exemple que suposa oferir un bon tracte

En el marc de la celebració del 15 de Juny, Dia Mundial de presa de consciència de l'abús i el maltractament a les persones majors, la regidora Sandra Gómez ha presidit hui l'acte de lliurament de premis als guanyadors del certamen de relats curts ‘Las paraules del temps’ i del certamen de cartells ‘Cuída’ls, tenen molt a donar-te’n’. Gómez ha posat en valor les iniciatives del govern local per actuar contra el maltractament «des de l'exemple de bon tracte».

Els dos concursos han estat organitzats des de la Regidoria de Persones Majors amb l'objectiu de sensibilitzar sobre un problema «moltes vegades invisible, però molt important –en paraules de Gómez- atés que afecta a una de cada 6 persones al món». La convocatòria dels certàmens de narració i de dibuix s'ha efectuat també per tal d’afavorir la col·laboració i la participació de les mateixes persones majors, que són qui han aportat les seues creacions plàstiques i narratives.

La regidora ha subratllat la necessitat d'ajudar a les persones majors que patixen situacions de maltractament o abús, tant violència física, com ara abandó, aïllament, falta d'assistència o solitud, «i que moltes vegades no denuncien per desconeixement, por, sentiment de culpa o, fins i tot, vergonya». Per això, ha assegurat que des de l'Ajuntament «volem actuar des de l'exemple», i ha detallat les accions que estan ja en marxa o en procés; entre elles, l'adhesió a la Xarxa Mundial de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Majors, l'eliminació del copago als centres de dia per a les rendes més baixes, la millora dels Centres Municipals d'Activitats mitjançant un pla de reforma que ja està en marxa, l'increment de l'oferta cultural, o l'augment de les places dels centres de dia.

El primer premi del certamen literari ha correspost a Florència Gallego, pel seu relat «El turista invisible», que ha llegit la seua pròpia autora durant l'acte commemoratiu. Els llocs segon i tercer han correspost a María Luisa Carvajal i a María Concepción García.

Per la seua banda, Eduardo Gómez ha obtingut el primer premi del certamen de cartells amb la proposta titulada «Tingues cura dels teus majors com ho van fer ells amb tu», seguit per María Dolores Carmona i Vicente Pla, guardonats en segon i tercer lloc, respectivament.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Alicia EsteveAlicia Esteve
Borja SanjuanBorja Sanjuan
Carlos ManzanaCarlos Manzana
Consell de la Joventut ValènciaConsell de la Joventut València
Facebook de JSPV-València ciutatFacebook de JSPV-València ciutat
Institut Jove-ValenciaInstitut Jove-Valencia
Javier JimenezJavier Jimenez
Joves Socialistes del País ValenciàJoves Socialistes del País Valencià
Mar MarínMar Marín
Sergio RamisSergio Ramis
Twitter JSPV-ValènciaTwitter JSPV-València
Youtube de Joves Socialistes de València-ciutat Youtube de Joves Socialistes de València-ciutat