RELACIONS INSTITUCIONALS
jueves, 22 de noviembre de 2018

Celebrem el 40 aniversari de l’agermanament entre València i Magúncia

S'ha habilitat una exposició commemorativa en el Saló de Cristall fins divendres

L'Ajuntament commemora durant esta setmana el 40é aniversari de l'agermanament entre les ciutats de València i Magúncia, les quals compartixen vincles d'amistat i col·laboració cultural, econòmica, esportiva i social des de 1978. La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha assistit a la inauguració de l'exposició sobre este agermanament, que alberga el Saló de Cristall de l'Ajuntament des de hui fins divendres.

La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha assegurat que els actes commemoratius serviran per a «reforçar els llaços d'amistat i les relacions econòmiques i culturals que mantenen les ciutats de València i Magúncia». Així mateix, ha afegit que s'ha habilitat una exposició en el Saló de Cristall de l'Ajuntament, des de hui fins divendres, «perquè tots els valencians i les valencianes puguen conéixer la història de l'agermanament, lligada indiscutiblement a la impremta».

València i Magúncia compartixen una àmplia tradició cultural i universitària des de la signatura del seu agermanament en 1978. La ciutat alemanya està considerada com el bressol de la impremta -gràcies al seu inventor Johannes Gutenberg-, mentre que València és la primera ciutat espanyola en la qual va ser imprés un llibre.

L'exposició que acull el Saló de Cristall de l'Ajuntament aborda les relacions entre Magúncia i València a través de la impremta, com a instrument revolucionari transmissor de cultura i facilitador de contactes entre els pobles. Així mateix, conté diferents elements històrics com la rèplica de la Premsa de Gutenberg, diverses demostracions d'impressions amb la col·laboració de l'Associació del Senat del Museu de la Impremta, i els pergamins de l'agermanament signats en 1978 pels alcaldes de les dos ciutats.

A més, els visitants poden observar un quadre amb reproducció de Gutenberg, cedit pel Gremi d'Impressors de València, i quatre vitrines dedicades a oferir testimoniatges gràfics i documents sobre l'agermanament, com les mostres originals de llibres impresos en els segles XVI i XIX; llibres, fullets i diversos objectes dedicats al Museu i al Senat de la Impremta, i una serie de facsímils que reproduixen «El viatge del llibre de Mainz a València».

El pròxim divendres 23 de novembre, a les 11.00 hores, tindrà lloc la celebració de l'acte commemoratiu de l'Acord d'Agermanament, en el qual participaran diferents representants de l'Ajuntament de Magúncia.

La celebració de les activitats commemoratives del 40é aniversari de l'agermanament entre València i Magúncia, ha comptat amb la participació desinteressada de la Conselleria d'Educació, la Delegació del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes, la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, el Consell València de Cultura, l'Associació del Senat del Museu de la Impremta, el Consorci de Museus, la Cambra de Comerç, el Consolat Honorari d'Alemanya a València, la Fundació Turisme València, la Federació de Veïns de València, el Col·legi Alemany de València i el Cronista de la Ciutat.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Alicia EsteveAlicia Esteve
Borja SanjuanBorja Sanjuan
Carlos ManzanaCarlos Manzana
Consell de la Joventut ValènciaConsell de la Joventut València
Facebook de JSPV-València ciutatFacebook de JSPV-València ciutat
Institut Jove-ValenciaInstitut Jove-Valencia
Javier JimenezJavier Jimenez
Joves Socialistes del País ValenciàJoves Socialistes del País Valencià
Mar MarínMar Marín
Sergio RamisSergio Ramis
Twitter JSPV-ValènciaTwitter JSPV-València
Youtube de Joves Socialistes de València-ciutat Youtube de Joves Socialistes de València-ciutat